Bocairent

Bocairent


Bocairent es troba a 660 metres d’alçada, a 96 km. de València i a 8 km al sud d’Ontinyent, a l’extrem sud de la província de València, vorejant la d’Alacant.

Alguns dels llocs d’interès de Bocairent que podeu visitar són les Covetes dels Moros (Monument Històric-Artístic Nacional); Barri Medieval (Conjunt Històric-Artístic), avenc del Vinalopó, font de Mariola i alt de Mariola, alt de Sant Jaume, font i ermita de Santa Bàrbara (S.XIX). A l’àrea urbana es pot veure la Talla de Roca Placa de Bous (la més antiga del C.Valenciana – 1843), el Museu Parroquial (Obres de Joanes, Sorolla, Ribalta, Segrelles, Mestre Borbotó, Hnos. Vergara,…), l’Església de Ntra. Sra. de l’Assumpció, Museu Arqueològic, Cava de Sant Blai (antiga gelera), Ermita del Sant Crist (S.XVI).

Bocairent és també una ciutat molt coneguda per la seva gastronomia. Bajoques farcides, olleta, pericana , “gaspatxos amb pebrella”, “cassola al forn”; dulces ( “carquinyols”, “mantecats”, “pastissets de les monges”, ” rotllo de Sant Blai ”) són alguns dels seus plats típics.

Pel que fa a les festes populars i l’interès cultural, destaquen les festes de Moros i Cristians a Sant Blai del 2 al 5 de febrer (Interès Turístic) i les Festes de Sant Agustí (Danses, del 22 al 28 d’agost).