Serra de Mariola

Serra de Mariola


Serra de Mariola La Serra de Mariola és un Parc Natural situat a la província d’Alacant, entre les comarques de la Foia d’Alcoi, el Comdat de Cocentaina i la Vall d’Albaida, on transcorre el riu Vinalopó. La serra és rica en plantes aromàtiques com la sàlvia de mariola, la cua de gat, l’espígol, l’hipèric, la camamil·la o el te de roca, utilitzades durant segles amb finalitats terapèutics. De la seua flora també destaquen els carrascals i el seu bosc mixt mediterrani.

A més del paratge natural, la Serra de Mariola és coneguda per la seua el ric Patrimoni Històric de les localitats integrades en ella, i que és un dels més destacats de la província d’Alacant. Destaquen els jaciments arqueològics com La Sagra d’Alcoi o la Sarsa de Bocairent, declarats patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

Igualment destacables són el castell de Banyeres de Mariola o el barri medieval de Bocairent, així com la ruta modernista que passa per les cases més cèlebres d’Alcoi. També destaquem la seua proximitat amb el Parc Natural del Carrascal de la Font Roja, situat entre Alcoi i Ibi.