Desert de les Palmes

Desert de les Palmes


El “Desert de les Palmes” és un espai natural protegit situat a la província de Castelló, a 22 quilòmetres de la capital, a la comarca de la Plana Alta.

Amb una extensió de 3293 hectàrees, és un lloc molt visitat per senderistes, ja que en la zona hi ha fins a 9 rutes “oficials” que permeten conèixer els llocs més recòndits del Desert, acompanyats de les millors vistes i contrastos de la zona. Quasi totes aquestes rutes tenen com a epicentre o referència les ruïnes de l’antic monestir.

És precisament aquesta construcció la que dona el seu curiós nom a aquest paratge natural: l’orde mendicant carmelita, que va establir en la zona en l’Edat mitjana, denomina d’aquesta manera als espais dedicats al retir espiritual i recol·lecció (els “Sants Deserts”), com aquest monestir. La segona part del seu nom, “de les palmes”, està relacionada amb la vegetació de la zona, concretament amb l’abundància de margalló, l’única palmera endèmica d’Europa.

Una visita obligatòria si t’agrada la natura i t’allotges en un dels nostres càmpings associats a la província de Castelló.