Benicàssim

Benicàssim


Benicàssim està situat a la província de Castelló, a la comarca de la Plana Alta. El terme municipal de Benicàssim està situat en la transició entre la Serra del Desert de les Palmes i la Plana de Castelló. La seua superfície és més plana cap al sud i a l’est ja que a l’oest i nord es troba el Desert de les Palmes i al NE la Serra d’Orpesa o de Cantallops.

La seua altura principal és la muntanya Sant Miquel o Bartolo (729 m), vèrtex geodèsic de primer ordre en el límit amb la Pobla Tornesa, unes de les seues elevacions més característiques són les Agulles de Santa Àgueda (539 m).

Benicàssim té quasi 7 quilòmetres de platges de fina arena, amb espigons que les protegeixen i amb nombrosos serveis turístics, la qual cosa testifica el guardó de les banderes blaves dels Mars Nets d’Europa. Aquestes platges són de nord a sud: Voramar, Almadrava, Torre Sant Vicent, Els Terrers i Heliòpolis.

El seu terme municipal té 204 coves i avencs, destaca la cova del Cantalar amb restes prehistòriques i la Cova de Queralt. S’accedeix a aquesta localitat des de Castelló per la N-340, per l’autopista AP-7 (eixides 45 o 46). També compta amb accés ferroviari (vegeu Estació de Benicàssim).