Bejís

Bejís


Bejís és un municipi situat a la província de Castelló. Es troba al sud de la província, a la comarca de l’Alt Palància prop del límit amb Terol.

. Bejís està situat entre els contraforts de la serra del Toro i la vessant nord-oest de la Serra d’Andilla, sobre un turó a 800 m. d’altitud, envoltat pels rius Palància i Canales. Compta amb altures tan destacades com els cims de les muntanyes La Juliana (1.476 m), La Pericona (1.468 m) i Penya Escàbia (1.331 m).

Per les seues condicions geogràfiques, Bejís compta amb una fauna i flora molt variada, destaquen espècies com el porc senglar, la rabosa, la geneta i l’esquirol; entre les aus, l’àguila, mussol reial o el blauet.

La vegetació està representada per carrascars amb aurons de montpelier, roures xicotets, moixeres, pinedes de pi alb i roig en les zones més altes, acompanyats per teixos, grèvols i guillomos, pinedes de pi roig amb brucs i estepes, en les zones més baixes pinedes de pi blanc.

En la ribera del Palància àlbers, freixes, avellaners i sanguinyols. També són abundants les plantes aromàtiques i medicinals. També són abundants les plantes aromàtiques i medicinals.