València

València


València, capital de la Comunitat Valenciana, posseeix una riquesa patrimonial i artística tan àmplia i important, que seria impossible donar-li cabuda en aquest xicotet apartat, per això citem alguns dels principals monuments i edificis de la ciutat, que permetran conéixer-la una mica millor.

Catedral (1262-1426), Porta dels Apòstols (Catedral), on tots els dijous des de fa mil anys, es reuneix el Tribunal de les Aigües, el Micalet (campanar gòtic de la Catedral), Reial Basílica de Ntra. Sra. dels Desemparats (S.XVII), Convent de Sant Domènec, Esglésies de Sta. Caterina, S. Martí, el Carme, la Santa Creu, Església Gòtica de S. Joan de l’Hospital, Església dels Sants Joans. Llotja dels Mercaders (Llotja de la Seda) declarada per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat (1482-1492) Torres de Serrans (porta urbana del gòtic europeu) construïda a la fi del S.XIV, Torres de Quart (S.XV), Cripta de la Presó de S. Vicent (amb capella funerària visigoda amb planta de creu), Palau de la Generalitat (edifici gòtic del S.XV, actual seu del govern de la Generalitat Valenciana), Palau del Temple (1760), Palau de Justícia, Palau de la Batlia i Palau dels Marquesos dels Scala (seus de la Diputació de València), Palau Arquebisbal, Ajuntament (S.XVIII), Mercat Central (1928), Estació del Nord (edifici modernista, construït entre els anys 1906 i 1917), Antiga Universitat, Almodí (S. XIII-XVI), Plaça de Bous (1850-1860), Ciutat de les Arts i les Ciències (Tel.902100031- Reserves): dissenyat per l’arquitecte valencià Santiago Calatrava, és un signe de l’avantguarda artística i cultural de València, es divideix en l’Hemisfèric, Palau de les Arts, Museu de les Ciències Príncep Felip i el Parc Oceanogràfic Universal. El Palau de Congressos (obra de l’arquitecte Norman Foster), IVAM (Institut Valencià d’Art Modern), Museu de Belles arts S. Pius V, Centre Valencià de la Cultura Mediterrània-La Beneficència (Museu d’Etnologia i Museu de Prehistòria), MUVIM (Museu Valencià de la Il•lustració i la Modernitat, on es troba també la Sala Parpalló), Palau Marqués de Campo-Museu de la Ciutat, Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries González Martí, Col•legi de l’Art Major de la Seda, Museu de l’Artista Faller, Museu Taurí, Drassanes, l’ Almoina, …… A més, València disposa de nombrosos jardins que embelleixen el paisatge urbà: Parc Gulliver, Jardí Botànic, Jardins de Monforte, Jardins del Riu Túria, Jardins del Reial-Vivers.

Les festes més universals de la ciutat de València, són Les Falles (març), declarades d’Interés Turístic Internacional, els seus orígens es remunten a la fi del S.XV. La Setmana Santa Marinera, el Trasllat de la Verge dels Desemparats (segon diumenge de maig), entre altres.