Puçol

Puçol


Puçol té dues esglésies, una més antiga, la dels Sants Joans (S.XVII) i una més moderna, la de Santa Marta (S.XX) al barri d’Hostalets. Del palau episcopal, que va ser impulsat pel virrei S. Joan de Ribera, només es conserven les muralles del jardí. Es conserva adossada a una casa de la població, una Torre Medieval. Com a racó amb un encant especial, destaca el portal del Cor de Jesús. Els paratges naturals més destacats són la muntanya de la Costera, el Cabeçol i l’Espartar.

El putxero de ‘Nadal’ i la ‘sopa bruta’ (bullit i sopa de menuts), són els plats més destacats de la gastronomia local, juntament amb la paella. El conill amb tomaca és molt típic durant les festes. Els dolços, com el braç de gitano i el ‘pastís blanc’, són molt apreciats.

De l’1 al 9 de setembre se celebren les festes patronals en honor a la Verge al peu de la Creu, amb actes religiosos, albaes, focs artificials, bous, revetles, etc. El dia 6, destaca la popular ‘Entrà de la murta’, amb acompanyament de ‘tabal i dolçaina’ que inicien els festers muntats a cavall.