Alcalá de Xivert-Alcossebre

Alcalá de Xivert-Alcossebre


Alcossebre és un nucli de població que pertany, juntament amb Capicorp i Les Fonts, al municipi d’Alcalà de Xivert a la província de Castelló.

Alcossebre és un nucli costaner xicotet amb deu quilòmetres de costa repartits en cinc platges de gran qualitat i diverses cales verges, éssent un dels pocs pobles que no es troba totalment urbanitzat (com la major part dels pobles costaners).

Situat en la costa Azahar, limita amb el terme de Peníscola al nord i amb el de Torreblanca al sud. A més de comptar amb la zona costanera, Alcossebre es caracteritza per tindre diversos miradors que mostren les muntanyes del paratge natural de la Serra d’Irta.

Al llarg dels seus deu quilòmetres de costa, destaquen cinc grans platges d’arena: la del Carregador (Carregador), la Romana, la del Moro, la de Manyetes (o Tropicana), i la de les Fonts (Les Fonts), que tenen la bandera blava com a distintiu de qualitat, aquesta última platja té brolladors d’aigua dolça de gran valor ecològic.

També es poden trobar tres cales: Tres platges, que és un conjunt de tres cales separades per formacions rocoses el llit de les quals és de roca, la Cala del Moro, que està separada de la platja amb el mateix nom per una xicoteta duna i la Cala Blanca que es troba en els voltants del far.